El Diablo

Facebook
LinkedIn
Pinterest

Štai Jums highball kokteilis kuri šauna tiesiai į kokteilių su tekila favoritų viršūnę: El Diablo. Šis kokteilis daug kam nežinomas, tačiau vienas gurkšnis privers Jūsų skonio receptorius, tiesiog suktis iš  džiaugsmo. Uogų skonis, rūgščios citrinos sultys ir aštrus imbieras ideliai tinka su stipriu tekilos skoniu. Šį kokteilį paraugauti yra privaloma! Kadangi tai kokteilis gaminamas highball taurėje, Jums tereiks supilti ingredientus į taurę su ledukais ir voila, turite šedevrą.

Iš ko susideda El Diablo kokteilis?

El Diablo kokteilis yra highball gėrimas pagaminamas naudojant tekila, Creme de Cassis (juodųjų serbentų likeris), laimo sultis ir imbierinį alų. Šį kokteilį 1940 metais sukūrė amerikietis Trader Vic (Victor Jules Bergeron, Jr.) žinomas kaip Tiki kokteilių išradėjas  (taip pat sukūrė visiems žinoma Mai Tai kokteilį). Pirmą kartą El Diablo paminėtas knygoje “Trader Vic’s Book of Food and Drink”, kur jis ir prisiima nuopelnus kaip kokteilio kūrėjas.

Pirminiame recepte buvo parašyta, jog kokteilis daromas tiesiai į taurę, tačiau moderniose kokteilio versijose siūloma kokteilį plakti kokteilių plaktuvėje. Na mes keliausime prie pirminės versijos, kadangi kam purvinti plaktuvę? 🙂 Štai ko Jums reikės pagamint nuostabaus skonio El Diablo:

  • 50 ml Tekila Reposado
  • 30ml Creme de Cassis
  • 15ml Laimų sultys
  • 100ml Imbierinis alus

Imbierinio alaus panaudojimas Jums gali priminti kitą žymų kokteilį – Moscow Mule. El Diablo labai panašus į Mexican Mule, tačiau skonių virtinė papildoma juodųjų serbentų likeriu.

Kas yra Crème de Cassis?

Ar verta pirkti visą butelį Creme de Cassis dėl šio recepto. Mūsų atsakymas: be abejonės taip! Štai šiek tiek daugiau apie šį gėrimą:

  • Creme de Cassis tai tamsus ir saldus gėrimas pagamintas naudojant juoduosius serbentus. Pirmą kartą pagamintas Prancūzijoje 1841 metais.
  • Kiek kainuoja? Mūsų mėgstamiausio brand’o Giffard 700ml butelys kainuoja 11,49€ 
  • Kur dar naudojamas? Dažniausiai Creme de Cassis kartu su šampanu naudojamas kokteyje Kir Royale. Taip pat galite išbandyti ir Cassis Spritz (Aperol’į pakeisdami į Creme de Cassis)

Tips n Tricks

Pagaminti El Diablo kokteilį labai greita ir paprasta: tiesiog gaminant jį į taurę iš kurios ir mėgausitės kokteiliu! Štai dar keli patarimai šiam lengvam kokteiliui:

  • Kokteilį gaminkite tinkamoje stiklinėje. Daugelis šiuolaikinių receptų indikuoja, jog kokteilį reikia plakti. Tačiau kam bereikalingai vargti? Gaminkite jį tradiciniu būdu, tiesiai į Highball taurę.
  • Naudokite tekila Reposado. Vanilės ir ąžuolo natos atsiradusios nuo brandinimo statinėse minimaliai prisideda prie plačios skonių gausos ir kokteilį pakelia į dar aukštesnį lygį. Nereikia brangios tekilos, brangią tekilą patausokite gurkšnojimui. Na, o jei neturite Reposado, kuo puikiausiai tiks ir tekila Blanco!
Barmenų nuoma Kaune

Pakelkite savo šventę į aukštesnį lygį!

Rezervuokite mus savo vakarėliui!

Pasidalinkite šiuo įrašu

Facebook
Pinterest
LinkedIn