Cuba Libre

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Cuba libre

Kuo Cuba Libre skiriasi nuo kito labai į jį panašaus kokteilio “Rum n Coke”? Iš pirmo žvilgsnio šie kokteiliai beveik neatskiriami, tad kam vargintis ir pirmajam duoti kitą pavadinimą? Ir kaip po galais tas pavadinimas gyvuoja jau daugiau nei 100 metų? Na už pavadinimo slypi kur kas daugiau nei gali pasirodyti.

Pagrindiniai Cuba Libre ingredientai yra kola, šviesus romas ir laimas papuošimui. Iš šio sakinio galite daryti išvada, kad esminis žaidėjas čia yra laimas. Žinoma, laimas svarbu.  Tas malonus rūgšties skonis kuris taip harmoningai susilieja su saldžia kola bei romo natomis, tiesiog slyste nuslysta per Jūsų skonio svogūnėlius. Tačiau iš tiesų it’s all about rum.

Atėjus į barą ir užsisakius Rum n Coke save gerbiantis barmenas tikrai paklaus su kokiu romu norėtumėt šio kokteilio. Na, o gaminant Cuba Libre reikėtų rinktis lengva ispaniško stiliaus romą, kuris dažniausiai būna Bacardi.

Bacardi jau ilga laikoma laikomas ne tik tinkamiausiu romu Cuba Libre kokteiliui, tačiau manoma, kad tai buvo pirmasis romas su kuriuo ir buvo pagamintas žymusis kokteilis. Anot įmonės Bacardi romas malšino nugalėtojų troškulį Ispanijos-Amerikos karo metu dėl Kubos nepriklausomybės.

Cuba

Pagal istorija 1900 metais Amerikos armijos kapitonas kuris buvo išsiųstas į Havaną Ispanijos-Amerikos karo metu į savo Bacardi taurę įsipylė kolos ir įsispaudė laimo sulčių. Tai padaręs atsisuko į savo bendražygius iš Kubos ir suriko “Por Cuba Libre!” (“Už Kubos lasivę!”). Ir štai taip gimė legenda.

Kuomet bandome atrasti kokio nors kokteilio šaknis – dažnai atsitrenkiame į kokį nors konkretų brand’ą. Bacardi pasisavino Cuba Libre. Tačiau kurių galų ne? Cuba Libre istorija yra Coca-Cola ir Bacardi marketingo triumfas. Pažvelkime į Cosmopolitan kokteilį. Be Absolut jis nebūtų toks koks yra. Arba Moscow Mule be Smirnoff. Bendradarbiavimas tar įmonių komerciniais tikslais ir barmenų kūrybingumas ir leidžia tokioms klasikoms išlikti.

Begalė barmenų duoda savo fantazijai laisvę ir iš to gimsta neįtikėtiniai kiekiai variacijų. Per visą laiką už baro esu ragavęs įvairiausių Cuba Libre alternatyvų, tačiau kada pasiekiame tą ribą kai Cuba Libre ar bet kuris kitas kokteilis nustoja būti savimi?

Žmonės kokteilius gamina narcisistiškai. Juos gamina kaip savęs atspindį. Tai nėra blogas dalykas. Šitaip padarome kokteilio twist’ą kuris labiausiai adaptuotas mūsų skoniui, tačiau tuo pačiu išliekame ištikimi pirmykščiam receptui. Tai yra kas išlieka.

Barmenų nuoma Kaune

Pakelkite savo šventę į aukštesnį lygį!

Rezervuokite mus savo vakarėliui!

Pasidalinkite šiuo įrašu

Facebook
Pinterest
LinkedIn